Tänavu on uute sõiduautode müük Eestis kasvanud igal kuul ja maikuus tegi turg koguni 28,4% tõusu.

Kokku müüdi Eestis maikuu jooksul 2198 uut sõiduautot, mida oli 486 võrra rohkem kui möödunud aasta mais. Käesoleva aasta esimese viie kuuga on seega müüdud juba kokku 9760 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama perioodi näitaja 15% võrra. Kogu impordist moodustasid uued sõiduautod maikuus veidi enam kui 50%.

Müük kasvas kõikides segmentides ja jätkuvalt suurima osakaaluga segmendiks väiksema keskklassi autod. Maikuus järgnesid keskautod ja keskmise suurusega maasturid. Eksporti läks mais 119 autot.

Automarkide edetabelis jätkas ka mais liidrina Toyota, milliseid müüdi 375 autot. Teiseks enim müüs Škoda 220 sõiduautot ja kolmas oli Volkswagen 176 autoga. Samad margid moodustavad esikolmiku ka viie kuu kokkuvõttes. Mudelite poolelt oli mais liidriks Škoda Octavia 112 müüdud autoga. Järgnesid kaks Toyota mudelit, Auris 92 ja Avensis 90 müüdud autoga. Ostjad leidusid maikuus ka kolmele elektriautole.

Veelgi suurema hüppe tegi mais tarbesõidukite müük, mis kasvas eelmise aasta maikuuga võrreldes 33,7%. Viie kuu kokkuvõttes on aga tarbesõidukite müük kasvanud 11,5%. Tarbesõidukite esikolmiku moodustasid Peugeot, Citroen ja Volkswagen, milliseid müüdi vastavalt 99, 84 ja 58 tükki. Veokeid müüsid teisest enam Scania ja Volvo, vastavalt 22 ja 18.