Poole aastaga remonditud ja sisustatud umbes 1800 ruumeetri suuruses viilhallis hakatakse tootma keskküttekatlaid, erinevaid metallkonstruktsioone ja valmistama ehitamisjärgus olevale Viru Vanglale trelle.

„Viru Vanglale valmistab Palu Grupp 600 metallust ja samasse kontserni kuuluv Palu Steel võitis tellimuse, mille järgi ettevõte valmistab miljoni krooni eest trelle. Tänaseks oleme valmis teinud ka kümmekond katelt, mida saab kütta kas viljajäätmete, puidugraanulite või siis puuhalgudega,” rääkis Palu Grupp OÜ juhataja Vjatseslav Palu.

Palu sõnul alustas ettevõte kuus kuud tagasi sellega, et muretses endale Jõhvi Tööstuspargis tegevuse laiendamist võimaldavad tootmishoone. Selle ajaga renoveeriti hoone – vahetati aknad, soojustati, remonditi delfer ning ehitati büroo ja riietusruumid. Hetkel töötab ettevõttes kaheksa inimest.

„Sõlmisime eelmisel nädalal tellimuse 1,4 miljoni krooni peale ja selle täitmiseks peame juurde võtma veel 15 töölist. Reedel, pärast ettevõtte pidulikku avamist, alustamegi selle tellimuse täitmist,” lisas Palu.

Ettevõte on endale seadnud eesmärgiks pakkuda teenuseid ja valmistada erinevaid tooteid igas kuus kokku umbes kahe miljoni krooni eest. Oma plaanide täitmiseks vajab ettevõte juurde spetsialiste, kes tunnevad metallitööd. Selliseid, kes on kogemustega ja distsiplineeritud.

Ettevõtte juhi sõnul ootavad nad mehi, kes oskavad tööd teha – on seda teinud kas Soome või Eesti tugevates ettevõtetes. Oodatakse ka selliseid, kes pole rahul oma praeguste palga- või töötingimustega. Palu Steel pakub tööd keevitajatele, metallkonstruktsioonide koostajatele ja lukkseppadele.

Metallitöötlemisettevõte Palu Grupp loodi 1994.aastal. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 42 miljonit krooni ja käesoleva aasta käive tahetakse kasvatada 70 miljonile kroonile.

„Jõhvi tööstuspargile tähendab reedel toimuv pidulik üritus seda, et üks järjekordne edukas ettevõte on tööstuspargis oma tegevuse käivitanud. Täna tegutseb siin kaheksa firmat, Palu Steel OÜ tegutseb neist kõige suuremal pinnal,” ütles SA Jõhvi Tööstuspark juhataja Teet Kuusmik.

Kuusmik tunneb heameelt, et tänu 2003.aastal Jõhvi linna asutatud Sihtasutusele saavad täna tööstuspargis tööd juba ligi 80 inimest. Kuna täna tegutsevad tööstuspargis põhiliselt metalli sektori ettevõtted, siis oodatakse ka tulevikus siia neid ettevõtteid, kelle põhitegevuseks on metalli töötlemine. Teise olulise sihtgrupina on teretulnud ka elektroonikaettevõtteid, kelle vajadusi suudab Ida-Virumaa Eesti maakondadest kõige paremini täita.

„Käesoleva aasta esimesel poolel on plaanis alustada kahe uue tootmisüksuse rajamist, kogupinnaga 12 000 ruutmeetri,” lisas tööstuspargi juhataja.