Mägi sisaldab AS Maves tehtud uuringu järgi kokku 562 000 tonni põlevkivi ja fraktsioneerimata lubjakivikillustiku segu. Kogu mäest moodustab põlevkivi 30 protsenti ja selle kasutusvõimalusi peab selgitama kütteväärtuse analüüs.

Tööstuspargi juht Teet Kuusmik tunnistas, et müügiga tahetakse katsetada turgu, kuna tema teada pole varem ühtegi aherainemäge müüdud. “Sellest tuleb huvitav kogemus, saatsime kirjaliku kutse osaleda enampakkumisel ka mõnele kohalikule firmale,” sõnas ta. Kui palju võiks mägi maksta, sellele ei osanud Kuusmik vastata, see selgub märtsi alguses, kui tööstuspargi nõukogu hakkab pakkumisi läbi vaatama. Tööstuspark vajab raha pargi arendamiseks ja soovib saada ühtlasi juurde vaba maad.

Jõhvi tööstuspargi territooriumil on veel teinegi, 40 meetrit kõrge ja 1 126 000 tonni materjali sisaldav aherainemägi, kokku on kahe ja poole sajandi vanuse mäe all kinni 7,2 hektarit maad.

Väikestele teedele

Kuusmiku sõnul võib väljasõelutud killustikku pärast fraktsioneerimist kasutada täitematerjalina. Mitte küll standarditega kindlustatud teedeehituses, kuid põlluvaheteede täitmiseks oleks see piisavalt kõlbulik.

Jõhvi linnavalitsus asutas 2003. aastal sihtasutuse Jõhvi Tööstuspark, kui kutseõppereformi käigus liideti kaks kutseõppeasutust ning vabaks jäi ligi 44 hektari suurune maa-ala. Tööstuspargi hallata on 10 000 ruutmeetrit eri otstarbega katusealust pinda, millest ligi pool on tootmispind.