“Jõhvi Tööstuspargi arengu võib tinglikult jagada kahte etappi. Esimeses etapis 2005-2007 võtsime kasutusele olemasoleva tootmiskompleksi ja teises etapis on plaanis rakendada vabad tootmismaad. Selleks oleme krundid välja mõõtnud ja neist eraldi kinnistud moodustanud,” ütles Jõhvi Tööstuspargi juhatuse liige Teet Kuusmik pressiesindaja vahendusel.

Jõhvi Tööstuspargi suuruseks on 25 hektarit ja sellest on umbes veerand rakendatud. Uusi ettevõtteid ootavad tööstuspargis 25 kinnistut.

Kuusmiku sõnul on tänase seisuga kokkulepped sõlmitud kolme ettevõttega, kellel plaanis uute üksuste rajamine 2008.a. Lisaks neile oodatakse Jõhvi Tööstuspargi territooriumile ka Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse tulekut, mis tähendab ca 240 miljonit krooni maksva praktikabaasi ehitamist.

“Selle aasta peamiseks ülesandeks on lõpule viia uue juurdepääsuteega seotud ettevalmistavad tegevused. Teema on seda olulisem, sest lisaks Jõhvi Tööstuspargile asuvad siinses piirkonnas väga paljud tootmise ja laomajandusega tegelevad ettevõtted,” selgitas Kuusmik.

Endisesse põlevkiviraudtee remondibaasi suunduvale raudteetammile 1,5 km pikkuse teelõigu rajamine läheb hinnanguliselt maksma umbes 15miljonit krooni. Tänaseks on tehniline projekt valmis ja detailplaneeringu koostamine on jõudnud viimasesse etappi.

Teine ligipääsutee on plaanis rajada Jõhvi surnuaia Tallinna poolsele küljele. Optimistlike hinnangute kohaselt võiks see valmis saada 3-4 a pärast. Lisaks juurdepääsuteedele on plaanis investeeride erinevatesse infrastruktuuriobjektidesse täiendavalt 5 miljonit krooni. Seega on järgmise kolme aasta investeeringud kokku infrastruktuuri kuni 50 miljonit krooni.

SA Jõhvi Tööstuspark koos teiste Ida-Virumaa tööstusaladega on moodustanud koostöövõrgustiku, et tegeleda ühise turundusega ja leida potentsiaalsetele tootmisettevõtetele kõige sobilikum asukoht tegevuse käivitamiseks Ida-Virumaal.