Koos teenindava maaga vajab tehas umbes 8000 ruutmeetri suurust maatükki. Tööd alustab betoonitehas plaaniliselt novembri keskel.
”Põhjus, miks tehas just Jõhvi rajatakse on lihtne. Lisaks niigi käivitunud ehitusbuumile on meie maakonnas algamas mitmed hiiglaslikud ehitustööd. Lähiaastate investeeringute mahud ehitustesse on väga suured ja uusi objekte hakkab maakonnas kerkima väga kiiresti,” rääkis SA Jõhvi Tööstuspark juhataja Teet Kuusmik.



Kuusmiku sõnul on üheks heaks näiteks Jõhvi vangla ehitus, kus vajatakse väga suures mahus betooni. Lisaks riigipoolsetele investeeringutele ehitab ka erasektor väga aktiivselt – Jõhvis valmis käesoleval aastal uus kaubanduskeskus koos bussijaamaga, käimas on esimese täiesti uue 8-korruselise korterelamu ehitus Jõhvi kesklinnas, lisaks mitmed teised objektid.



”Oma järge ootavad ka Kukruse-Jõhvi teelõigu ehitus ning Jõhvis asuva viadukti asendamine kanaliga – kõik need objektid sisaldavad ka suures mahus betoonitöid. On igati arusaadav, et Eesti üks tugevamaid betoonitootjaid tahab olla nendele suurehitustele võimalikult lähedal,” lisas Kuusmik.



Hetkel teenindab Ida-Virumaal asuvaid ehitusobjekte HC Betoon AS oma Kundas asuvast filiaalist. Betooni transportimiseks tehasest ehitustele kasutatakse spetsiaalseid 5-7 kuupmeetrise mahuga seguautosid. Pumpamise kõrgus võib ulatuda 42 meetri kõrgusele ning tunnitootlikus 70 kuupmeetrini.



”Võtame betoonitehase paigaldamist tõsiselt ning järgmiseks hooajaks on plaanitud suurendada masinaparki vastavalt turu vajadusele. Jõhvi tööstusparki rajatav betoonitehas on kaasaegne ja tolmuvaba. Uude betoonitehasesse palgatakse tööle kuni 15 inimest,” ütles HC Betoon AS tootmisjuht Marek Ruud.