Itella SmartPOST prognoosib detsembrikuiseks pakisaatmise kõrghooajaks pakimahtude mitmekordistumist. Suvekuudega võrreldes saadetakse detsembris SmartPOSTi automaadivõrgus isegi kuni kolm korda rohkem pakke.

Ettevõtte tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul pakimahu suurenemise tõttu SmartPOSTi klientide teenindamisel mööndusi tegema ei hakata. „Senise kogemuse põhjal oskame detsembrikuu kiireid aegu juba ette ennustada. Et pühade ajal mahtudega toime tulla, teevad kullerid vastavalt vajadusele lisaveoringe ja sorteerimisel kasutatakse täiendavat tööjõudu. Mõnedel aastatel, kui koormus eriti suur, oleme kasutanud ka loovamaid lahendusi – näiteks on kliente abistanud “päkapikud”, jagades automaadi juures inimestele pakke kätte,“ lisab Eelmaa.

Itella SmartPOST on käesoleva aasta jooksul paigaldanud üle Eesti 10 uut pakiautomaati, et kasvavale nõudlusele vastu tulla. Samuti on mitmetes kohtades, nagu näiteks Kärdlas, Valgas ja Põltsamaal, aga ka Tallinnas ja selle lähiümbruses, olemasolevaid pakiautomaate laiendatud.

Itella SmartPOSTi võrku Eestis kuulub täna 62 sinist värvi pakiautomaati