Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul ootab tallinlasi jõuluajal ees mitmekülgne kultuuri- ja tegevusprogramm ning jõulumeeleolu luuakse kogu linnas. „Vaatamata sellele, et linna partner ja jõuluturu korraldaja tegi ettepaneku peatada traditsiooniline jõuluturg, on linn välja töötamas jõuluajaks laiemat kontseptsiooni ja kultuuriprogrammi. Nii ei piirdu jõuluaja tegevused ainult Raekoja platsil asuva jõuluturuga, sest jõulud ei tähenda ainult kauplemist," täpsustas linnapea.

„Tänavu talvel jäävad paraku paljudel linlastel ära koolivaheajaks ja talvepuhkuseks planeeritud reisid, seega soovime pakkuda linnarahvale atraktiivset programmi ning erinevaid tegevusi. Seepärast loome ka jõulumeeleolu linnas laiemalt ehk mitte üksnes vanalinnas, vaid ka linnaosades."

Esimeseks advendiks lülitatakse sisse osa linna tänavusest talve- ja jõuluvalgusest, millele lisandub detsembrikuus järk-järgult valguslahendusi linnaruumis. Traditsiooniline kuusepuu saabub Raekoja platsile 19. novembril.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm märkis, et jõuluprogramm vanalinnas sünnib tänavu koostöös. „Selleks, et saaksime linlastele ja linnakülalistele pakkuda säravaid hetki ja huvitavaid tegevusi, on seljad kokku pannud nii vanalinna ettevõtjad kui ka kultuuri- ja haridusasutused. Nii avavad oma uksed mitmed muuseumid ja Raekoda, toimuvad ekskursioonid, erinevad töötoad, jõuluetendused," ütles Haukanõmm.

Kuna Tallinna jõuluturu korraldaja 5+ Capital OÜ esitas kesklinna valitsusele taotluse peatada ajutiselt kontsessioonileping jõuluturu korraldamiseks selleks aastaks, siis asus linn otsima alternatiivseid lahendusi.

Kesklinna valitsus sõlmis riigihanke tulemusena eelmise aasta suvel kolmeaastase kontsessioonilepingu 5+ Capital OÜ-ga, millega antakse osa Raekoja platsist jõuluturu korraldamiseks teenuse osutaja kasutusse. Korraldajal on lisaks igapäevasele kaubandustegevusele jõuluturul kohustus pakkuda ka nädalavahetuseti kultuuriprogrammi kooskõlastatuna Kesklinna valitsuse ja Tallinna raekojaga. Samuti peaks korraldaja tagama jõuluturul turvalisuse ja koristusteenuse ning jõuluvana kohaloleku.