Uue firma nimeks saab Sampo-Leonia Oyj. Ettevõte loobub ühtlasi järelevalvenõukogust ja nimetab ametisse kolme- kuni 10-liikmelise direktorite nõukogu.

Sampo-Leonia emafirma saab valdusfirmaks märtsis.

Sampo põhjendas omandistruktuuri lõpliku kujundamisega viivitamist sellega, et kõiki vajalikke lubasid ei õnnestu sellel aastal veel saada.

Seega on Sampo-Leonia selle aasta kolm esimest kuud nii kontserni emafirma kui kindlustusselts.

Sampo-Leonia ühendab kontserniga ka Mandatum panga, mille suuromanik Björn Wahlroos tõuseb uue panga- ja kindlustuskontserni juhiks.

Uue finantsgrupi neli peamist tegevusala on elukindlustus ja muud pikaajalised säästu- ja varahaldusplaanid, jaepangandus rõhuasetusega elektroonilisel pangandusel, investeerimispangandus ja varakindlustus.

Uue grupi turuosa Soome hoiusteturul kasvab 15,3 protsendini, maakleritegevuses on grupi turuosa 4,2 protsenti. Sampo Elu ja Leonia ühendatud turuosa Soome elukindlustusturul on 21,9 protsenti.

Uue grupi suurim aktsionär on Soome riik 40,2 protsendiga. Järgnevad Varma-Sampo 12,2 protsendi, Kalevala kindlustus 2,5 ja Wahlroos 2,1 protsendiga.

Sampo-Leonia kutsub 18. jaanuaril kokku erakorralise aktsionäride koosoleku, et kinnitada aktsiakapitali laiendamine Mandatumi aktsionäridele suunatud emissiooni arvel.