Partsi arvates on Indrek Neivelti ettepanek kehtestada Eestis 1000-eurone miinimupalk suurepärane algatus.

“Mõte pole selles, et see tuleks surve, kohustusega või administartiivselt kehtestada, vaid selles, et üks suur majanduse kasvupotentsiaal on peidus meie täna tegutsevates ettevõtetes,“ rääkis Parts Viljandi majanduskonverentsil.

Ettevõtjaskond peaks Partsi sõnul palgakasvu osas saama ühiskondliku surve objektiks - mida selleks teha, et lahendada väikese tuluga inimeste probleem.

„Neivelti idee oli palli viskamine ettevõtjakonnale. Soovitaksin ettevõtjatel see pall enda kätte võtta ja öelda ühiskonnale - poliitikutele, haritlaskonnale, kultuuriinimestele, et palga tõstmiseks on vaja neid ja neid asju. See pole lühiajaline väljakutse,“ sõnas Parts ja lisas, et 1000-euro miinimumpalga idee võib paika lükata ettevõtjaskonna ja poliitilise dialoogi.

Rääkides palgakasvust ja tootlikkusest ütles ta, et Eesti tootlikkus on kasvanud viimase 10 aasta jooksul üle 30 protsendi, Soomes aga 7 protsenti.

„Meie tootlikkuse vahe on Soomega kolm korda. Kas me oleme kolm korda viletsamad kui Soome ettevõtjad?“ viitas Parts Soome ja Eesti palgavehele. Ta lisas, et tunneb Eesti ettevõtjaid, kes maksavad oma töötajatele kahekordset miinimumpalka ning kus töötajad on rahuloevad, motiveeritud ja teevad asju palju paremini.