Niinemäe lahkub Eesti Energiast

•• Senine Eesti Energia koostootmise valdkonna juht, Iru elektrijaama juhataja Toomas Niine-mäe lahkub alates 15. septembrist. Ettevõte on käivitanud konkursi uue juhi leidmiseks. Alates 1999. aastast kontserni eri ettevõtetes ametis olnud Niinemäe sõnul sündis uue väljakutse vastuvõtmise otsus raske südamega. “Olen aastate jooksul andnud oma jõukohase panuse kontserni ettevõtete ja meeskonna arengusse ja Eesti Energia käekäik on saanud südamelähedaseks,” ütles ta. Niine-mäe loodab, et väljastpoolt tulnud pakkumine võimaldab tal saada isiklikus erialases arengus uue kogemuse võrra rikkamaks.

Jaotusvõrku juhib Tarmo Mere

•• Alates 1. septembrist Eesti suurimat elektrivõrgu ettevõtet OÜ Jaotusvõrk juhtima asunud Mere on kaheksa aastat juhtinud ettevõtte finants- ja võrguhalduse valdkonda. Ettevõtet ligi neli aastat juhtinud Margus Uudam lahkus ametist augusti alguses.

Mere tugevuseks peetakse suurepärast arusaamist võrguteenuseärist ja inseneriteadmisi, samuti head ülevaadet ettevõtte funktsioneerimisest ning pikka juhtimiskogemust.  Eesti Energia kontsernis on Mere töötatud kümme aastat. Jaotusvõrk on Eesti suurim elektrivõrgu ettevõte, mis annab elektrienergiat ligi poolele miljonile kodule ja ettevõttele.

Divisioni juhib Karin Sepp

•• Alates 1. septembrist juhib reklaamiagentuuri Division Karin Sepp, kes on enne pikka aega töötanud Saku Õlletehase turundusdirektorina.

Karin Sepp töötas õlleäris 17 aastat ja sellest 16 aastat juhtis Saku turundustegevust. Tema juhtimise all sündisid Saku korporatiivkaubamärk ning ette-võtte põhibrändid Saku Originaal, Rock ja Saku Kuld.

Ivar Vendelin läheb Ukrainasse

•• Soome Finnkino OY-le kuuluv kinode operaator- ja filmilevifirma Forum Cinemas plaanib jõuliselt laieneda Ukrainas, kus puudub tänapäevane kinokett. Forum Cinemas tegevust asub seal juhtima Ivar Vendelin.

Viie aasta jooksul avatakse 10–15 kino, mis kujunevad meelelahutuskeskusteks ning pakuvad ajaviidet eri vanuses inimestele.

Vendelin ja Toomas Kruus müüsid Finnkinole ka oma 15% osaluse videofilmide ja -laenutusega tegelevas ettevõttes Forum Cinemas Home Entertainment, mis tegutseb Balti riikides kaubamärkide Videoplanet ja Filmipood all. Ettevõtte kõik aktsiad kuuluvad nüüd Finnkino OY-le, kes on valmis laiendama tegevust ka Balti riikidest kaugemale.

Forum Cinemas Home Entertainment esindab USA suuremate filmistuudiote toodangut Balti riikide koduvideote turul. Ettevõtte 2007. aasta käive Balti riikides oli 159 mln krooni.

1994. aastal asutatud Forum Cinemas Home Entertainment tegutseb kaubamärkide Videoplanet ja Filmipood all, mis on Eesti suurim videofilme müüv ja laenutav kett. Balti riikides on kokku 68 kauplust.

Indrek Pertelson  Arigatost lahti

•• Arigato spordiklubi haldava Haabersti Perespordikeskuse AS-i nõukogu tagandas nõukogu otsuste pideva ja süsteemse mittetäitmise, juhatuse liikme hoolsuskohustuste mittetäitmise ning ettevõtte pankrotieelsesse seisu viimise eest klubi juhatuse eesotsas esimees Indrek Pertelsoniga.

Otsus langetati ajutiselt pankrotihaldurilt laekunud info alusel, mille kohaselt pole klubi tegevus jätkusuutlik.

Arigato uue juhatuse esimehena alustas tööd Kaupo Meier.