Kui Tom Peters ja Bob Waterman andsid rohkem kui 25 aastat tagasi välja raamatu „Eeskujulikkuse otsinguil“ (In Search of Excellence), tutvustasid nad ärimaailmale eeskujulikkust mõtlemisviisi ja praktilise käitumismallina, mida harilikult ettevõtlusega ei seostataks. See oli inspireeriv ja tulus püüd ajal, mil USA konkurentsivõime oli tõsises ohus.

1999. aastal nimetas National Public Radio „Eeskujulikkuse otsinguil“ üheks kolmest 20. sajandi olulisemast äriraamatust. Suurbritannia Bloomsbury kirjastuse poolt korraldatud küsitlus andis raamatule kõigi aegade parima äriraamatu tiitli. Tom jätkas oma tööd, andes välja üle tosina rahvusvahelise bestselleri, nende seas „A Passion for Excellence“ (koos Nancy Austiniga), „Thriving on Chaos“, Liberation Managment (nimetatud üheksakümnendate parimaks juhtimisraamatuks) ja värvikas ning väljakutsuv „Re-imagine! Business Excellence in a Disruptive Age“.

Millest räägib Tom Peters külaskäigul Eestisse?

Juhtimine (või juhtimine täiesti segastel aegadel!)
Mõne aasta eest välja arendatud ja sellest saati kiidetud 50 strateegiat ja taktikat tarmukaks juhtimiseks ebakindlatel aegadel. (Tähtsustatakse eriteemasid nagu näiteks naiste alarakendatud juhtimispotentsiaal.)
Uus maailmakord ettevõtluses (või täielik ümberkujundamine!)
Tom Petersi kirglikult püsivaks temaatikaks on era- ja avaliku sektori juhtide kannustamine tegema just neid julgeid samme, mis on ärimaailmas ellujäämiseks tarvilikud. (Jack Welch: "Ei saa käituda vaid rahulikult ja ratsionaalselt, pidevalt peab olema hulljulguse äärel.") "Ma LOODAN, et minu poolt pakutav vaade ja lähenemine on laiaulatuslik ja omapärane," ütleb Peters, "kuid ma TEAN, et see on vajalik."

Tom sündis 1942. aastal Baltimore'is, elas pikka aega Californias ja nüüd Vermontis. Ta on lõpetanud Cornelli Ülikooli ehituse alal (BCE, MCE) ja omandas Stanfordi Ülikoolis MBA ning doktorikraadi. Ta on teeninud Vietnamis, olnud mõnda aega avalikus teenistuses Pentagonis ja valges majas.

1979. aastal sai temast kaasasutaja praeguseks oluliselt kasvanud konsultatsioonifirmale Organization Effectiveness. Igal aastal esineb Tom Peters umbes 50 seminaril, millest rohkem kui pooled toimuvad väljaspool Ameerika Ühendriike. Aastal 2008 on ta taas teinud käiguvahetuse ning uuendanud oma pühendumust meetodite juurutamise-rakendamise protsessi muutumatute aluspõhimõtete tutvustamisele.