Erasektori valdkonnas kandideerivad auhinnale Estiko Plastar AS, SMR Teed AS, AS Regio, Clik AS, AS Maru Ehitus, Celander Ehitus OÜ ja AS Resta. Avaliku sektori kategoorias taotlevad tunnustust kaks haridusasutust - Tallinna Reaalkool ja Tallinna Täiskasvanute Gümnaasium.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhtimiskvaliteedi programmi juht Veigo Kell ütles, et eraettevõtete ja avaliku sektori jätkuv huvi juba seitsmendat aastat toimuva konkursi vastu näitab, et organisatsioonid peavad juhtimiskvaliteedi arendamist oma konkurentsivõime tõstmisel oluliseks. “Piirideta turul ei ole kvaliteet enam lõppeesmärgiks, täna on see kõigest turulepääsemise ja turul püsimise elementaarne eeldus,” ütles Kell. Konkursil osalemine annab Kella sõnul ettevõtetele võimaluse võrrelda end nii Eesti kui Euroopa juhtivate äriühingutega ning arendada ettevõtet süsteemselt Euroopas tunnustatud metoodika alusel.

Juhtimiskvaliteedi auhinna konkursside seeria sai pilootprojektina alguse 2001. aastal. Varasemad võitjad on olnud kahel korral Elcoteq Tallinn AS (2002 ja 2006), TNT Worldwide Express Eesti AS (2003), Viking Window AS (2004) AS Hansab (2005). Eesti Juhtimiskvaliteedi auhinda annavad koostöös välja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), Eesti Kvaliteediühing ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.