"Me ei plaaninud selle aktsiooniga otsest laekumiste kasvu, kuigi see eksisteerib. Iga võlgnike puudutus mõjutab tasumist. Eesmärk oli üldisem - juhtida ühiskonna tähelepanu võlgadele," sõnas Maapalu.

Et mitte sattuda avalikesse võlgnikenimekirjadesse peaksid kõik võlgnikud tema sõnul hoolitsema kahe asja eest: et nende kontaktandmed lepingupartnerite juures oleksid korrektsed ning kui võlgnevus on tekkinud, siis teha endast maksimum, et see saab likvideeritud.

"Kõik meie kliendid tegelevad ka ise oma võlglastega, kuid see ei ole nende põhitegevus ning pärast teatud perioodi pöörduvad nad Julianuse poole kirjavahetuse ja läbirääkimiste ning aeg ajalt ka vaidluste pidamiseks," sõnas Maapalu.

"Nimekiri, mis me avaldasime, on alla poole meie menetluses olevate juriidiliste isikute võlgnevuste arvust. Enamikuga toimub aktiivne suhtlus ning nad täidavad kokkulepitud maksekokkuleppeid. Selles nimekirjas pole ka neid juriidilisi isikuid, kelle võla osas on menetlus toimunud alla kahe kuu."

Järgmise suure nimekirja lubab Julianus Inkasso juht avaldada juba jaanuaris. Jooksvalt on kõik võlgnevused vaadatavad ka inkassofirma kodulehel üksikpäringutena.