Ettevõtte teatel aitas sellele oluliselt kaasa oktoobris avatud krediidiregister Taust.ee, mille kaudu tehti eelmisel kuul üle 90 000 taustapäringu.

„Oleme oma „ämbliku“ sedavõrd laiali ajanud, et varem või hiljem jääb võlgnik sellesse võrku ning lihtsaim viis sellest pääsemiseks on ära maksta,” lausus Julianus Grupi juhatuse esimees Ülar Maapalu.
Taust.ee suure populaarsuse taga on tema sõnul muu hulgas asjaolu, et lehel on tasuta kättesaadavad kõigi Eesti ettevõtete poolt tasutud maksud, sh tööjõumaksud. Ettevõtte maksekäitumise tundmine annab võimaluse teha kvaliteetsemaid krediidiotsuseid.

„Meie ärimudel töötab hästi ka Läti ja Leedu turul – Julianus Grupp on viimase viie aastaga oma rahavoogusid kahekordistanud ning üle poole rahavoogudest tuleb tänaseks Läti ja Leedu turult,“ rääkis Ülar Maapalu. „Tänaseks oleme kaks korda suuremad kui 5 aastat tagasi, kuigi kulud on väiksemad kui siis.“

2015. aasta saab Ülar Maapalu sõnul Eesti inkassoturul olema väga huvitav eelkõige plaanitavate seadusandluse muudatuste tõttu. „Kaob näiteks e-vahekohtu võimalus tarbijakrediidi suhetes ja seatakse ranged reeglid võlgnikult küsitavate kõrvalkulude osas,” ütles Ülar Maapalu. „Nende muudatuste mõjul korrastub inkassoturg veelgi ning teenuse osutamine saab olla tõhus üksnes suuremates inkassofirmades.“