"Kõik riigid lükkavad selle üksmeelselt ümber - see on rumalus. See on rumalus käibemaksu puhul. Kui käibemaksu ei oleks tõstetud, siis oleksid laekumised olnud veel väiksemad," sõnas Ligi.

Ta kinnitas, et riigi pikaajaliseks sooviks on kanda maksustamist enam tarbimisele üle.

"Nii nagu Euroopas üldjoontes tavaks on, hoidutakse tööjõu ja tulumaksu tõstmisest ja rõhk on kaudsetel maksudel," rääkis Ligi.

Lähiajal ühtegi maksumuudatust rahandusministri sõnul siiski tulemas ei ole. Aktsiisi ja käibemaksu on Eesti juba tõstnud ning kaotanud käibemaksu erisusi. "Me ei tegele kinnisvaramaksuga, ei tegele uute maksudega," ütles Ligi. 

"Kahjuks kriisi ajal pole me suutnud jätkata tulumaksu alandamist," lisas ta.

Läti rahandusminister Einars Repše kinnitas, et käibemaks Lätis enam ei tõuse ning riik püüab üldist maksukoormust mitte enam tõsta.

Suuremaid maksumuudatusi Lätil plaanis ei ole, välja arvatud juba välja öeldud kapitalitulu maksustamine kümne protsendiga ning varamaksu baasi laiendamine. Kui praegu on varamaksuga maksustatud maa ja ärikinnisvara, siis nüüd on plaanis maksustada ka eraisikutele kuuluv kinnisvara.

Leedus käib rahandusminister Ingrida Šimonyté sõnul debatt eluhoonete kinnisvaramaksuga maksustamise ümber. Muuhulgas on arutlusel võimalik sotsiaalkindlustusmaksete tõstmine. Šimonyté sõnul on maksude alal sel aastal mitmeid, küll väga vajalikke, muutusi olnud. "Aastat 2010. soovime seetõttu näha palju stabiilsemana," sõnas Leedu rahandusminister.

Tänasel kohtumisel Tallinnas oli rahandusministritel jututeemadeks majandusolukorra väljavaated, avaliku sektori eelarve, maksud, struktuurifondide kasutamine ja olukord finantssektoris.