Jürgen Ligi ütles Päevaleht Online’ile, et värske majandusprognoos on kevadisega võrreldes tunduvalt realistlikum ja usutavam. „Prognoosiga pole mõtet petta, see on väga positiivne, et seekordne prognoos on konservatiivsem.“

„Eelarvele on uus prognoos muidugi raskem, tulud, mis riigile tulevad on väga viletsad,“ rääkis Ligi, kelle hinnangul läheb keeruliseks ka omavalitsuste ja palgasaajate olukord.

Ligi sõnul on negatiivsed kõik otsused, mis teha tuleb. „Rutiin, et ainult negatiivseid otsuseid saab vastu võtta. Rõõmusõnumeid ei ole,“ lausus Ligi.

Reformierakonna valimislubaduste kallale minekut kommenteerides ütles Ligi, et neid on kogu aeg räsitud. „Ammu võtsime vastu otsuse, et kulusid suurendavaid asju ei realiseeri lähiajal.“ Ta lisas, et otsustavaid samme tuleb vastu võtta üsna mitu.

Rahandusministeeriumi tänase prognoosi kohaselt on 2008. aastaks oodata majanduslangust 1 protsendi ulatuses aasta lõikes. Sisenõudlus väheneb peamiselt eratarbimise ja investeeringute languse tõttu tänavu 3,2% võrra.

2009. aastal oodatakse kasvu taastumist 1,3 protsendini.