Eesti suursaadik Venemaal märkis, et näiteks tööstuskaupade osas, kus Venemaa on väliskaupadest väga suures sõltuvuses, oleks piirangute kehtestamine riigi majandusele erakordselt kahjulik, ning seega olid vastusammud Lääne toidukaupadele piirangute seadmisel ettearvatavad.

Tavalised moskvalased on tema sõnul ootel, sest viimastel päevadel on tulnud sanktsioonide kohta uudiseid "nagu Vändrast saelaudu".

"Ega keegi ei oska täpselt öelda, mis nüüd toimuma hakkab.Teisest küljest aktsepteerivad enam-vähem kõik, nii kõrgema poliitilise ešeloni liikmed kui ka lihtinimesed, et tõenäoliselt tuleb üle elada hinnatõus, kasvab inflatsioon, toidukaupade valik väheneb," kirjeldas saadik.

Luik tõi välja, et kuna Venemaa impordib 40% toidukaupadest, siis peetakse erakordselt ebatõenäoliseks, et riik suudaks kõiki Euroopa Liidust imporditavaid kaupu asendada, kompenseerides neid Hiinast, Iisraelist või Ladina-Ameerikast toodava toiduga.

"Objektiivselt hinnates on Venemaa põllumajanduse ees väga suured probleemid ja isegi kui avaneb teatud turuosa, siis selge on see, et seda ei ole võimalik kuu, kahe, kolme või isegi neljaga täita rahvuslike toidukaupadega," ütles Eesti suursaadik Venemaal.