„Minu arvates on see üles puhutud lugu üldse,” märgib ärimees. Ta toob näiteks hiljutise uudise, kus öeldi, et Sõnajalad sulgevad tuulikutootmise Eesti ja viivad selle Malaisiasse ning Hiinasse. „Tegelikult seda Eesti tehast pole olemas – ja pole ka kunagi olnud. Täielik udujutt!” räägib Mõis. Ta põhjendab seda sellega, et Sõnajalgadel pole Eleoni tuulikutele ühtegi teist klienti peale nende endi.

Ka kritiseerib ta Sõnajalgade hiljutist väidet, et kuna tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve amet (TTJA) ei lubanud neil Aidu pargis ohutustöödega edasi minna, siis maas olevad tuulikulabad sai vihmaveest kahjustatud, mistõttu hindavad ärimehed neile tekitatud kahju poole miljonini. „Jälle, kuidas see saab võimalik olla?” küsib Mõis.

Ärimees on seda meelt, et kaitseministeeriumi ja TTJA poolt peatatud ehitustegevus Aidus kindlasti ei kvalifitseeru ettevõtja ahistamise alla. „Minu meelest on see riigi alavääristamise katse. Ma ei tea, kust kohast on see mõte tekkinud, et sellega ahistatakse ettevõtjat,” põhjendab ta.

Mõis võrdleb Sõnajalgu riikliku lennufirma Nordica esimese juhi Erik Sakkoviga. „Siis, kui ta lahti lasti, siis tõi juhtkond põhjenduseks, et lendamise asemel pööras ta liiga palju tähelepanu disaini küsimustele. Minu arust Sõnajalgade kohta võib ka öelda, et rohelise energia tootmise asemel nad pööravad liiga palju PR-i küsimustele tähelepanu. Elektrit ei tulegi, aga juttu kui palju,” räägib ta.

Mõis meenutab, et kui ta enne Nelja Energia müüki Eesti Energiale ettevõttes osanik oli, siis Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni loomisel tekkis probleem, et millegi pärast Sõnajalad sinna ei mahtunud. „Mina ka ei tea, miks nad ei mahtunud, aga nemad ei saanud hakkama seal,” ütleb Mõis. Seepärast lõidki nad oma organisatsiooni, Tuuletehnoloogia Liidu.

„Võib-olla neil on oma tipphetked Eesti äris veel olemata – justkui on jutu järgi väga suured tegijad, aga äriringkondades nende tegemistest väga teada ei ole. Ajalehtedes on, aga reaalsuses ei näe,” sõnab Mõis.

Kuigi tuuleenergia ärist astus Mõis Nelja Energia omanike vahetuse järel välja, on ta taastuvenergiasektoriga otsapidi jätkuvalt seotud. Eelmise aasta novembris kirjutas Ärileht, kuidas Mõis ja Hannes Tamjärv investeerisid pärast Nelja Energia osaluse müüki kodumaisesse ettevõttesse Roofit.solar, kes toodab katusematerjali, mis sisaldab elektrit tootvaid päikesepaneele.

TTJA otsustas kaitseministeeriumi pöördumise järel 12. aprillil tehtud ettekirjutusega peatada 27. märtsil alguse saanud kahe tuuliku ehituse Aidu tuulepargis, viidates võimalikule julgeolekuohule ja ebaseaduslikele ehituslubadele.

Kuna arendajad jätkasid töid ka pärast seda, kehtestas TTJA 19. aprillist politsei kaasabiga tuulepargis viibimise keelu, mis esialgu kestis 26. aprillini südaööni. Seda on kaitseministeeriumi kui TTJA palvel pikendatud veel nii kauaks, kuniks "oht objektil on kõrvaldatud".