“Nende eesmärk oli sõlmida uus leping oluliselt halvemate tingimustega ehk siis kõrgemate hindadega. Pikaajaline koostööpartner Tere teatas ühepoolselt lepingu lõpetamisest, mis on täielik pretsedent,” kommenteeris Vips aripaev.ee-s.

”Comarket otsustas, et selliste hindadega kilepiima sisse ei osteta ega müüda ja see pole põhjendatud. Meie oma kliente hoiame ja üritame oma kliendile müüa neid tooteid, mis on sõbralike hindadega. Me ei läinud selle hinnatõusuga kaasa ja lõpetasime kilepiima müümise. Comarket vähendas ka muude Tere toodete sortimenti ja soovitab osta teiste sõbralike hindadega tooteid,” märkis Vips.

Lepingu lõpetamise teate järgi lõppeb leping 1. aprillist. “Hindu tõstsid nad aga juba varem,” lisas Vips.

“Seda, mida nad teistega on teinud, seda ma võin vaid oletada. Suurematel kettidel on etteteatamise ajad pikemad, teistel on lühemad. Tarbijakaitse võiks seda vabalt uurida, nad saavad teada, kui palju järsult tõsteti hindu. Meie võitleme hinnatõusu vastu,” lausus Vips.

Comarketis on Tere kilepiima müük peatatud. Piimaleti juures on silt, et Tere küsitud suure hinnatõusu tõttu enam Tere piima müüki ei võeta ning vähendati ka Tere muude toodete müüki.

Lisaks soovitab Comarket ostjatel proovida teiste tootjate paremate hindadega piimatooteid.