Līvu veepark on suurim veeatraktsioonidega park Põhja-Euroopas — liumäed ja liutorud, basseinid ja tehisjõgi, mereröövlilaev, saunad ja tehislained. Ostke kindlasti neljatunnine pilet, sest kahega võib külastus liiga lühikeseks jääda.


Kultuursemat meelelahutust pakub omakorda Dzintari kontserdisaal. Tegelikult on Dzintari kontserdisaale lausa kaks, suur ja väike. Suur kontserdisaal on vabaõhukontserdisaal, mis on kuulus oma väljapeetud akustika poolest, mida põhjustab erilise kujuga katus. Sellepärast esinevad siin hea meelega kuulsad kunstnikud.

Lisaks on Jurmalas võimalik suurepäraseid toite nautida. Jomas tänaval asuvad head väliterrassidega restoranid üksteise järel. Kui soovite midagi lihtsamat — isegi burgerid on siin suurepärased!

Tervisespetsialistid soovitavad pärast lõunasööki minna lühemale või pikemale jalutuskäigule. Ja Jūrmalas on tõepoolest sobivaid kohti jalutamiseks. See on purskkaev Dzintari kontserdisaali juures. Õhtuti on purskkaev valgustatud igasugu värvidega ning armastatud vaatamisväärsus. Mere ja liivarannani on siit vaid paar sammu.

Kunst omab erilist rolli Jurmalas. Ammusest ajast on siia kogunenud mõtlejaid, maalikunstnikke, kirjanikke ja luuletajaid.

Aspazija maja iseloomustab omapärane stiil, poetess elas siin möödunud sajandi kolmekümnendatel aastatel. Tänapäeval võib siin näha hologramme, mis kujutavad luuletajat ja tema kasse. Ühtlasi toimuvad Aspazija majas vestlusõhtud, kus esinevad filosoofid, kirjanikud…

Rahvusvaheline võrkpallimeistrivõistlus „2016 CEV Beach Volleyball Championship Jurmala Masters”

Septembrikuus muutub Jūrmala Euroopa rannavõrkpalli pealinnaks. 1. kuni 4. septembrini toimub siin 2016. aasta CEV seeria Euroopa võrkpallimeistrivõistlus „Jūrmala Masters”.

Ķemeri rahvuspark algab Jūrmala läänepoolses osas. Pargis on sood, järved ja laudteedest loodusrajad. Lähimad on Suur-Tirelise rada, mis asub Suures Ķemeri raba, ja Dumbrajsi rada, mis läbib Ķemeri keskuse lähedal asuvat lodumetsa. Kui teid huvitavad loodusrajad, siis on väärt ka külastada Kaņierise ja Engure järve radasid, kus peetakse metsikuid hobuseid ja tarvaid. Järved asuvad Jūrmalast 30 — 40 minuti pikkuse autosõidu kaugusel. Peaaegu igal loodusrajal asub linnuvaatlustorn, võtke binoklid kaasa! Lindude toitmine on kategooriliselt keelatud. Harjudes inimeste heatahtlikkusega võivad nad talvel hukkuda.

Naastes Jurmalasse — Dzintaris on suurepärane park. Park asub ürgses männimetsas, säilitades maksimaalselt loodusliku keskkonna. Siin on peaaegu 36 meetrit kõrge vaatetorn kui ka mitmed väljakud füüsiliseks tegevuseks — rularambid ja seikluspark Tarzan, kus tuleb ületada erinevaid takistusi, millest suurim on hirm kõrguse ees.

Ometi on eriline koht Jūrmalas just rannal. Kas olete kuulnud rannatennisest? Siin seda on! Ja muidugi ka võrkpall, jalgpall ja liivalossid. Jah, talvehooajal saab siin suusatada ja isegi uisutada. Hea lume korral saab liivarannast 24 kilomeetrit pikk suusarada.

Suur kilpkonn Majori rannas on enim pildistatud kunstiobjekt Jurmalas. Ratsa tema seljas istudes paistvat isegi Ruhnu.

Juhul, kui merevesi osutub külmaks, siis on Jurmalas ka hulganisti basseine — nii mereveega, nii nagu Baltic Beach Hotel’is, kui ka mineraalveega, nagu Belorussija sanatooriumis. Populaarsed basseinide, mullivannide ning saunadega varustatud puhkeskused on Hotel Jurmala SPA ja Semarah Hotel Lielupe, samas kui ujumisoskusi arendavaid tegevusi korraldatakse regulaarselt Bulduri spordikeskuses Balans.

Veesporte, nagu lohesurf ja veelauasõit, on võimalik harrastada ka väljaspool aktiivset hooaega. Lielupe rannas tegutseb mitu klubi, kust saab laenutada nii paate kui ka varustust.


Jurmala on siinsamas läheduses ja ootab Sind. Pole oluline, kas veedad siin kaks, kolm või viis päeva, Jurmala jääb sulle meelde ning istutab su hinge vaikse soovi siia tagasi tulla.

Jaga
Kommentaarid