Mullusega võrreldes saabus juulis rohkem turiste naaberriikidest Venemaalt ja Lätist, vastavalt 14% ja 22%, samuti mitmetest Euroopa riikidest ning kaugemaltki — Aasiast, Ameerikast ja Austraaliast, teatas statistikaamet.

Soome turistide arv vähenes 1% ja on olnud selle aasta enamus kuudel väiksem kui aasta varem. Samas on Soome jätkuvalt Eesti suurim turismipartnerriik, kust saabus juulis 48% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

65% kõigist majutatud välisturistidest peatus Tallinnas ning pealinnas suurenes majutatud välisturistide arv riigi keskmisest enam. Viiendiku võrra rohkem välisturiste kui eelmise aasta juulis peatus Kirde-Eesti ja 8% rohkem Lõuna-Eesti majutusettevõtetes. Kesk- ja Lääne-Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv vähenes.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 126 000 siseturisti ehk 1% vähem kui eelmise aasta juulis. Siseturistid eelistasid Lääne- ja Lõuna-Eesti majutusettevõte teenuseid, nendes piirkondades peatus üle 60% kõigist majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Kirde-Eestis, kus peatus 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest, suurenes siseturistide arv 18%. Vähem siseturiste kui eelmise aasta juulis peatus Kesk- ja Lääne-Eesti majutusettevõtetes.

Juulis oli külastajate käsutuses 1100 majutusettevõtet 21 000 toa ja 49 000 voodikohaga. Täidetud oli 61% tubadest ning see oli kahe protsendipunkti võrra vähem kui eelmise aasta juulis.

Ööpäev majutusettevõttes maksis juulis keskmiselt 31 eurot ning oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Ööpäeva keskmine maksumus oli riigi keskmisest kõrgem Tallinna ja Pärnu majutusettevõttes (kummaski maksis ööbimine keskmiselt 36 eurot) ning Saare maakonna majutusettevõttes (32 eurot). Mujal Eestis sai ööbida odavamalt.