Möödunud reedel jättis Tallinna linnakohus jõusse tarbijakaitseameti trahvi juustuhulgimüüja Estover-Kaubanduse juustupakendajale, kes pakkis ühte ja sama juustu erinevate kaubamärkide all.

Tarbijakaitseamet tuvastas tänavukevadise kontrolli käigus, et Packetline OÜ pakkis Estover-Kaubanduse OÜ-le ning selle omanikule Ago Tederile kuuluvast Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜst pärit plokkjuustu suva järgi kas Pere juustuks või Heaks juustusks. Lisaks trükkis Packetline etikette üle ja kasutas neil loetamatult väikest kirja, unustades märkida säilitusained.

Packetline tunnistas tarbijakaitse ettekirjutusi vaid osaliselt, sh etikettide ületrükkimist, kuid ajas juhtunu arvutitarkvara süüks. Samuti kinnitas Tiesenhauseni maja suurpettuse organiseerimisega tuntuks saanud Marian Vahurile kuuluv Packetline, et vastutus juustude koostise ja kvaliteedi eest lasub vaid tootjal, mitte pakendajal.

Estover-Kaubanduse impordi-ekspordijuht Mihkel Klementsov, kes on samal ajal ka Packetline’i tegevjuht, heitis tarbijakaitseametile ette, et tol puudus soov teha pakendiseaduse rikkujaga koostööd. Kuna Packetline’is avastatud rikkumised ei kahjustanud tarbija tervist, leidis ettevõte, et määratud trahv oli ebaproportsionaalselt suur.

Tarbijakaitseameti õigusnõunik Urmas Ehasoo nimetas Packetline’i teguviisi tarbija lollitamiseks ning avaldas kahetsust, et seadus ei võimaldanud juustupakkijat karistada suurema trahviga kui 20 000 krooni.

Mullu suvel kirjutas Äripäev, kuidas siinset juustuturgu kontrolliv Estover-Kaubandus müüb odavat importjuustu Eesti juustu pähe. Estover-Kaubandus ja tema Eesti juustu tootev koostööpartner Tori-Selja Põllumajandusühistu andsid Äripäeva kohtusse. Hagi arutamine toimub Tallinna linnakohtus 30. septembril.