Sama nime kandev pood avatakse Helsingis uues Kamppi kaubanduskeskuses detsembris.

“Meil on pikemat aega küpsenud idee põhja poole laieneda, hindame ostujõudu põhja pool märksa suuremaks kui lõuna pool,” ütles Kargu. Tema sõnul tutvuti Soome turuolukorraga ning tõdeti, et K-Arvutisalongi tüüpi kaupluseketti seal pole. “Soome arvutiturg on selline nagu Eesti turg oli viis aastat tagasi.”

Luuakse kett

Kauplus Kamppi keskuses on Soomes esimene, ent Kargu sõnul on plaanis Soome turul luua arvutikaupluste kett. Lisaks on Klisserani omanikel plaanis arvutiäriga tegelema hakata Rootsi turul.

Kargu sõnul kasvab arvutimüük eriti seoses sülearvutite ostubuumiga nii Eestis kui ka Soomes. TK Tietokonekauppa & Kuvapalvelu hakkab Kargu sõnul pakkuma väga suures valikus arvuteid ja tarvikuid, sealhulgas kaubamärke, mida Soome turul laiemalt ei tuntagi.

“Nagu Eestis K-Arvutisalong ei hakka uus pood Soomes ka rõhuma soodsale hinnale, vaid laiale hinnaskaalale,” ütles Kargu. Soomes kasutatav ärimudel on tema sõnul Eestis läbi proovitud ja töötab.

Edu toob Kargu sõnul konkurentidega võrreldes soodsam hind, Helsingi kauplust hakatakse varustama Eestist.

Eestis kümme arvutikauplust avanud Enter IT-Marketi tegevjuht Veiko Piirsalu ütles, et Soomes on ennegi eestlasi äri proovimas käinud, ent ei osanud Klisserani edu prognoosida. “Me tunneme küll Baltikumi turgu läbi ja lõhki, ent Skandinaavias on keerulisem, seal on turg rohkem välja kujunenud,” ütles ta.

Klisseran otsib töötajaid uude kauplusesse Helsingis nii Soomest kui ka Eestist. Firma konkurentideks Soomes on PC Superstore ning üldelektroonika kaupluste ketid Musta Pörssi ja OnOff.