Kella nelja paiku täna õhtupoolikult postitati Facebooki lehele "Hiiumaa heaks" postitus: "Raport Rohukülast: 16.00 laevast jäi maha 25 sõiduautot, 1 väiksemat tüüpi veokas ja 1puuveo rekka. Elagu SLK!".

Tund aega hiljem kirjutas üks teine kasutaja: "Hetke olukord Rohukülas. Maha jäi 1,5 rida sõidukaid ja 2 rekkat. Täitsa hullumaja puhvet".

Veel tund hiljem kirjutas aga kolmas, et "Heltermaalt tulles jäi praegu maha 10 sõiduautot".

Postituse alla mainis üks kasutaja, et ka kolmapäeval oli sarnane olukord olnud. Samuti tekkis elav arutelu selle üle, et kas ja mida peaks riik ning kohalikud omavalitsused ette võtma.

"Riik võiks nüüd salaja koos Tallinna Sadamaga kiiresti prahtida 6 meie saarte vahele enamvähem sobivat parvlaeva ja lõpetada päevapealt lepingu SLKga. Salaja seepärast, et avalikult öeldes jonniks Leedo, et kõik laevad on katki ja ühendust ei toimukski enam. 3+2 põhitrassile ja 1 Triigi-Sõru peale," arvas näiteks üks kasutaja.

"Minu lapsepõlvemäng on vähemalt tagasi, kui ma veel poisike olin ja mandril koolis käisin 94-98a, siis alati reelingult vaatasin ja lugesin, et palju autosid maha jäi," lisas ta.

Tuulelaevad.ee teatel sõidavad aga nende parvlaevad tugeva tuule tõttu vabagraafikus.

Hea liikleja, seisad praamijärjekorras? Saada meile fotosid ja videosid aadressile rahvahaal@delfi.ee.