Gazpromi juhatuse esindaja Aleksandr Medvedev teatas infoagentuurile RIA Novosti, et prantslaste energiaettevõte liitub projektiga enne septembrit 2009.

Venemaad ja Saksamaad ühendama hakkava Nord Streami torujuhtme ehitusega tegeleva firma peaaktsionäriks on Gazprom, mis kontrolli 51 protsenti aktsiatest. 20 protsenti kuulub sakslaste Wintershallile ja sama palju E.ON Ruhrgasile. Ülejäänud 9 protsenti kontrollib Hollandi firma Gasunie.

Kelle „piruka" küljest prantslaste GDF Suez oma Nord Streami aktsiapaketi saab, seda Medvedev ajakirjanikele ei täpsustanud.

Läbirääkimised GDF Suezi liitumise kohta selle projektiga algasid juba detsembris 2008. Sellest ajast pole läbirääkimiste protsessi üksikasju avalikustatud.

Nord Streami ehitamine algas 2005. aastal, kuid torujuhtme veealuse osa rajamist pole veel alustatud. Selle üheks põhjuseks on mitme Euroopa riigi, sealhulgas Rootsi ja Eesti, vastuseis, kelle arvates oleks gaasitoru ohuks Läänemere ökoloogiale.

Gazprom on teatanud, et hirmud on asjatud ning Nord Stream ei ohusta keskkonda ega Teise maailmasõja järel kasutatud keemiarelvade matmispaiku.