Uued turvanõuded näevad töötlejale ette kohustuse tagada, et kõik turule tarnitavad seadmed suudavad kaitsta kaardikasutajate informatsiooni ja tundlikke autoriseerimisandmeid vastavalt maksekaartide valdkonnas kehtivatele nõudmistele, teatas Point Transaction Systems.

SIA Point Transaction Systems Eesti filiaali juhataja Andi Maasalu toob välja, et vastavus PA-DSS standardile on ettevõttele usaldusgarantiiks ja kvaliteedi tunnuseks.

"Sertifikaat kinnitab, et Pointi pakutavad teenused vastavad kaardimakse valdkonna kvaliteedinõuetele, on kaasaegsed ja ohutud. Kaardikasutajate informatsiooni kaitse on oluline küsimus nii ostjatele, kui ka kauplejatele, ning Point võib uhkusega kinnitada, et meie tooted ja lahendused käivad ühte sammu kõige progressiivsemate tehnoloogiatega elektrooniliste maksete turvalisuse tagamise alal," ütles Maasalu.

"PA-DSS standardi juurutamine ei mõjuta ostmise protsessi kaardi kasutaja ega ka kaupmeeste jaoks, aga kaupmehed, kes kasutavad PA-DSS sertifitseritud tarkvara, vähendavad oluliselt oma äririske," ütles Swedbanki kaardimaksete äri juht Raulis Üksvärav.

"Paljude näidete põhjal maailmast saab väita, et kaardiandmete varguste üheks põhjuseks on turvanõuetele mittevastavate lahenduste kasutamine ning kaardiandmete vargused võivad ettevõtetele ja pankadele põhjustada väga suuri kahjusid ning eelkõige kaardivaldajatele väga palju ebameeldivusi," lisas Üksvärav.