Kinnisvara24.ee tootearendus- ja turundusjuht Laura Tammeorg lausus, et kõrged elamumaa hinnad Harjumaal ja eelkõige Tallinnas tulenevad pealinna suurest nõudlusest. Maa-ameti tehingute statistika näitab, et eelmisel aastal müüdi Harjumaal 3075 elamumaakrunti keskmise suurusega 2052 ruutmeetrit.

Hoonestatud elamumaa keskmine ruutmeetri hind oli 95,1 eurot ja hoonestamata kruntidel 42,5 eurot. „Hetkel on Kinnisvara24 portaalis müügil 776 Harjumaal asuvat elamumaa krunti, neist suur osa asub Tallinna lähistel paiknevates uusarenduspiirkondades,“ rääkis Tammeorg. Kõige kallim elamumaakrunt on hetke portaalis müügil Tallinnas Kristiine linnaosas.

Seal müüakse Hane tänaval 2983 ruutmeetri suurust kinnistut, mis on mõeldud korterelamu arendamiseks. Hea asukohaga suur krunt müüakse uuele omanikule 1,8 miljoni euro eest ning sinna on võimalik ehitada kuni 40 korteriga maja.

Kinnisvara24.ee portaalis müügil olevatest kuulutustest kõige odavamad elamumaad asuvad Pärnumaal, Ida-Virumaal ja Järvamaal. Näiteks Pärnumaal müüakse Ense külas hoonestatud elamumaad elektroonilisel enampakkumisel alghinnaga 1000 eurot. Pärnu-Jaagupi lähedal asuv Aasa talu on amortiseerunud, kuid krundile on võimalik ehitada uus aastaringne kodu või suvila.

Maa-ameti statistika järgi oli 2019. aastal kõige odavam elamumaa ruutmeetri hind Jõgeva maakonnas, kus tehti tehingud eelmisel aastal keskmise hinnaga alla nelja eurot ruutmeetri kohta.

Kinnisvara24 on Eesti suuruselt teine kinnisvaraportaal, mille asutasid Ekspress Grupp ja Eesti suurimad kinnisvarabürood 2018. aastal. Portaali haldab Kinnisvarakeskkond OÜ, mis kuulub 49% Ekspress Grupile ja 51% viiele kinnisvarabüroole.