Tallinna halduskohus jättis reedel rahuldamata OÜ Kadarbiku Köögivili kaebuse maksu- ja tolliameti Põhja maksu- ja tollikeskuses mullu juulis tehtud maksuotsuse peale, mille alusel nõutakse osaühingult 2 051 522 krooni tasumata jäänud pakendiaktsiisi. Summale lisandub ka viivis.

Kuna intresse arvestatakse kuni maksusumma tasumiseni ja maksusummat ei ole hetkeks tasutud, ei saanud maksu- ja tolliamet lõplikku intressisummat nimetada.

MTA pressiesindaja Liis Plakk ütles, et tegemist oli vaidlusega pakendiaktsiisi seaduses oleva mõiste “karastusjook” üle.

Ühtlasi soovis Kadarbiku Köögivili mullu septembris maksu- ja tolliameti tehtud vaideotsuse tühistamist. Üks OÜ Kadarbiku Köögivili omanikke Ants Pak vastas küsimusele, kas ettevõte kaebab otsuse edasi või lepib sellega, napisõnaliselt. “Ei kommenteeri.”

Pak on varem öelnud, et neile on ülekohut tehtud, sest 2004. aastal polnud pakendite kogumise süsteemi veel käivitatud. “Me ei teadnud, et porgandimahla käsitatakse kui karastusjooki,” ütles Pak. Ta lisas, et poolteist aastat tagasi oli Kadarbiku talu sõlminud Ragn-Sellsiga mahlapudelite tagastamise lepingu, kuid jäätmekogumisfirma ei täitnud seda.

Neli aastat tagasi asutatud OÜ Kadarbiku Köögivili majandustegevus kandis eelmisel aastal 113 539 krooni kahjumit.