Tema filmirolle teavad kõik, aga salaja on mees olnud ka väga helde annetaja. Ta on toetanud erinevaid lastega seotud raviasutusi ja organisatsioone. Tema enda õde põeb leukeemiat. Keanu on tema raviks kulutanud üle 5 miljoni dollari. Väidetavalt on mees loonud ka vähifondi, mis toetab erinevaid haiglaid ja uuringuid. Reeves ei pane oma annetustele nimesilti külge, ta ei soovi, et tema nime nendega seostataks.

Mehe heast südamest annab aimu seegi, et aastaid tagasi istus ta ühe Los Angelese tänaval olnud kodutu kõrvale kõnniteele. Ta jagas mehega oma sööki ning nad vestlesid mitu tundi nagu kaks võrdset inimest - ei mingit staaritsemist.

Eriline näide on aga see, kui mees pidas läbirääkimisi kahe „Matrixi" järje filmimise eel. Esimese filmi eest teenis Reeves 10 miljonit dollarit ettemaksuna. Kokku sai ta filmi eest 35 miljonit. Teise ja kolmanda filmi puhul tegi aga Reeves ootamatu käigu - ta ütles, et soovib olulise osa tasust suunata hoopis eriefektide ja kostüümide eest vastutavatele meeskondadele. Reeves tundis, et just need on inimesed, kes on filmide loomisel tõelised kangelased.

„Matrixi" teine ja kolmas osa teenisid üle maailma 1,2 miljardit dollarit. Keanu Reeves andis lepingujärgselt ära 75 miljonit dollarit, iga meeskonnaliige sai miljon dollarit. Lisaks aga kinkis ta „Matrixi" filmitrikkide (stunt team) meeskonnale Harley Davidsoni mootorrattad.

Aga seegi ei olnud kõik. Ühe „Matrixi" filmi meeskonnaliikme perekond oli rahalises hädas. Reeves kuulis sellest ja andis mehele jõuludeks 20 000-dollarilise tšeki. Lisaks soovis ta teada kõikide meeskonnaliikmete nimesid ning suhtles kõigiga kui võrdne-võrdsega.

Reeves on Hallo! Magazinele öelnud: „Raha on viimane asi, millele ma mõtlen." Nii on ta loobunud filmide puhul osast oma palgast, et saaks kaasata ka teise staarnäitleja. „Saatana advokaat" puhul saadi paati Al Pacino ning „Asendusmeeskonda" (The Replacements) Gene Hackman.

Seda, et raha ei ole tema elus peamisel kohal näitlikustab hästi see, kui mees ütles ära 11 miljoni dollarilisest „Kiirus 2" filmist. Samuti 1995. aastal linastunud „Kuumuse" (Heat) rollist, kus mängisid Robert DeNiro ja Al Pacino. Roll läks lõpuks Val Kilmerile. Samal ajal soovis Reeves mängida ühes väikses teatris Shakespeare'i Hamletit.

Selline on siis Keanu Reevesi lugu.