„Kui dividendide maksustamine sotsiaalmaksuga tooks riigieelarvesse raha juurde, siis Reformierakonna poolt pakutud sotsiaalmaksu lagi tähendab märkimisväärset auku pensionikassasse,“ selgitas Simson. „Rääkides erinevate ettevõtjatega tuleb välja, et suured tööjõumaksud on probleemiks ka madalamate palkadega töötajate puhul. Sotsiaalmaksu lae kehtestamisest paraku nende puhul kasu ei ole.“

Simsoni sõnul on tööjõumakse võimalik Eestis aga alles siis vähendada, kui Eestis on taastatud klassikaline ettevõtte tulumaks, mis tagaks, et Põhjamaade pangad oma Eestis teenitud kasumilt ka korralikult makse maksaks.

Kolmapäeval ilmuvas Ärilehes teeb Teenusmajanduse Koja juhatuse liige ja kinnisvarafirma Eften Kinnisvara juht Viljar Arakas ettepaneku kehtestada ühelt poolt sotsiaalmaksule lagi ja teiselt poolt sotsiaalmaks ka dividendidele. Araka hinnangul on Eestis liiga palju osaühingute sildi all skeemitamist, kui omanik maksab endale minimaalset töötasu, aga raha võtab välja dividendidena, sotsiaalmaksu tasumata.