„Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhtkonna liikmete tihe vahetamine on mitu aastat häirinud sihtasutuse tööd ning takistanud EAS-i stabiilset arengut. Alates 2012. aasta novembrist on EAS-il olnud juba neli juhti. Pidev tõmblemine peab lõppema, vaid nii saab taastuda normaalne töökorraldus,“ ütles Riigikogu rahanduskomisjoni liige Kadri Simson.

Simson märkis, et lisaks EAS-i juhtimisküsimustele on probleeme ka sihtasutuse sisulises töös. "2012. aastal toetas EAS uudse parkimissüsteemi arendajat Spot Parking OÜ-d 600 tuhande euroga, millest maksti kohe välja ligi 300 tuhat eurot. Aasta pärast läks aga firma pankrotti ning EASi antud toetus tuli maha kanda, sest sihtasutus ei esitanud õigel ajal kohtule hagi nõude tunnistamiseks. Antud juhtum on vaid üks mitmest, kus avalikkusele jääb mulje, et EAS käib toetusteks ettenähtud rahaliste vahenditega hooletult ringi,“ rääkis Simson viidates Ärilehes ilmunud loole sellest, kuidas EAS 300 000 eurose tagasinõude esitamata unustas.

„Minister Anne Sullingut ootab EASi näol ees suur probleemipesa, mis vajab kindlat kätt ja otsuseid,“ lõpetas Kadri Simson.

EAS-i probleemidega seoses andis Riigikogu Keskfraktsioon täna väliskaubanduse- ja ekspordiminister Anne Sullingule üle ka vastavasisulise arupärimise. 

Anne Sulling ütles aga Ärilehele, et kavatseb EAS-i nõukogu täielikult välja vahetada aprilli lõpus ning nõukogu liikmete arvu tunduvalt vähendada. Niisamuti mõistis Sulling hukka ka praeguse olukorra, kus EAS-i nõukogu liikmete juhitud ärid või sihtasutused saavad samal ajal EAS-ist toetust.