Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Amet (SAPA) alustab ehitusmääruste koostamist eeskätt miljööväärtuslikele piirkondadele, et panna paika üheselt mõistetavad reeglid ja piirangud piirkonnas kinnisvara arendamisel, teatas Raepress.

“Selleks loodud komisjon viimistleb lähiajal ehitusmääruse sisu ja vormi,” ütles linna peaarhitekt Igor Volkov. “Kava kohaselt valmivad esmalt Kalamaja, Pelgulinna ja Kadrioru ehitusmäärus, neile järgnevad Kassisaba, Veerenni tänava kandi ja Uue Maailma määrused. Koostamisel on kesklinna analüüs, visioonid ja ehitusreeglid, samuti Pirita tee äärne ala Russalkast jõeni, kus vaadeldakse ka Lasnamäe klindile ehitamise probleeme.”

Volkovi sõnul peaks ehitusmäärused lihtsustama piikonnaarhitektide ja kinnisvaraarendajate koostööd. “Paika seatud konsensuslikud põhireeglid saavad üldsusele ja spetsialistidele nähtavaks SAPA koduleheküljel,” lisas Volkov. “Samuti muutub dokument osaks Tallinna ehitisregistrist.”

Volkovi sõnul on Tallinna probleemiks paljudes piirkondades selgete visioonide puudumine. “SAPA algatusel on koostamisel mitme linnaosa ja mitmete piirkondade osaüldplaneeringud, mis seavad kinnisvara arendamisele üheselt mõistetavad kriteeriumid. Ent nende menetlemine on väga aeganõudev ja keeruline protsess,” nentis Volkov.