Venekeelse Delfi andmetel leidis Ponjatovski, et raha ei pea tühjalt seisma ja mängis sellega börsil, ostes ja müües ametiühingu raha eest aktsiaid. Sellest olid teadlikud ka teised ametiühingu juhatuse liikmed.

25. oktoobril toimunud ametiühingu koosolekul avaldati Ponjatovskile umbusaldust, politsei on algatanud kriminaalasja omastamise paragrahvi järgi.

Selle aasta alguses usaldas Ponjatovski raha ühele Briti firmale, mis lubas osta selle eest aktsiaid ja teenida 70 protsendilist aastakasumit. Juulis saabus aeg tehingu pealt protsente sisse kasseerima hakata, aga lubatud raha ei tulnud. Selleks, et Ponjatovski saaks kätte esialgu sissemakstud raha ja teenitud protsendid, küsisid petised Ponjatovskilt veel raha. Ta tegi veel ühe ülekande, aga ei saanud ikka midagi tagasi.

Ühtekokku kaotas kaevurite ja energeetikute ametiühing niimoodi 426 000 eurot.

Ponjatovski eitas raha omastamist. "See on täielik jama," ütles ta ja kinnitas, et tegutses ametiühingu huvides. Tema sõnul teadsid teised juhatuse liikmed nii varasematest kui ka viimasest, saatuslikuks osutunud tehingust.

"Muidugi teadsid kõik," ütles Ponjatovski, kes tahab algatada uurimise Briti petiste suhtes.

Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson kommenteeris, et tegu on kahetsusväärse juhtumiga. "Me saime sellest teada paar kuud tagasi, septembri algul. Keskliidul siin suuremat rolli pole, kui et meid informeeriti ja andsime nõu, kuidas asja lahendada. Iseenesest on see ametiühingu liikmete otsustada, kuidas nad oma raha ja reserve kasutavad ja nii kestiski see investeerimistegevus pikka aega, teatud aja ka edukalt. Nüüdseks peaks olema olukord lahenduse leidnud," selgitas Peterson.

Ponjatovski on Isamaa liige, kes on kandideerinud nii kohalikel kui riigikogu valimistel varasemalt nii valimisliitude, sotsiaaldemokraatide kui Isamaa nimekirjas. Isamaa Ida-Viru piirkonna kontaktisik Janek Raik ütles, et on Ponjatovskiga kohtunud elus ühe korra kümnekonna aasta eest. Siis ütles Ponjatovski, et pole poliitikas enam aktiivne.