Enim soovitakse toetuse abiga pakkuda WiFi leviala ja avaliku internetipunkti teenuseid. Nende teenuste pakkumist nõudsid ka programmi reeglid, teatas siseministeerium.

Veel on teenuskeskustel kavas pakkuda toitlustust kohvikus või kiirtoiduna, toidu- ja esmatarbekaupade kojuveo, frantsiisipostkontori, kingsepa, võtmevalmistamise, sularaha väljavõtmise, kompressori kasutamise, pesupesemise, dusi kasutamise ning juuksuri- ja iluteenuseid.

"Näeme tulevikus maapoode oluliste keskustena, kust inimesed saavad lisaks toidukaupadele ka muid igapäevaselt vajalikke teenuseid. Laiem teenuste valik aga loodetavasti parandab omakorda poodide külastatavust ja võimalusi toime tulla. See pilootprogramm on esimene samm selles suunas," ütles Kiisler.

18-st projektist kolm said rahastuse täismahus. Täismahus rahastatakse Kaagjärve, Tilsi ja Sänna teenuskeskuste loomist.

Teenuskeskuste toetusskeem käivitus selle aasta alguses pilootprogrammina Põlva, Valga ja Võru maakonnas. Kokku esitati kolmes Kagu-Eesti maakonnas 39 taotlust ligi 550 000 eurole.