"Meie eelistus on TV3 ning määravaks sai meile pakutav eetriaeg,' ütles ETAle Otepää vallavanem Aivar Nigol, kelle sõnul täpsustakse üksikasjad ning kirjutatakse lepe telekanaliga alla juba lähiajal.

Teleprojekti initsiaator Nigol on varem öelnud et piirkonda tutvustava saatesarja esimesed saated võivad eetrisse minna juba tuleva aasta algul ning esimese kaheksa saate tootmiseks vajaminev 80.000 krooni kaetakse projektis osalevate omavalitsuste rahadest

Nigol lisas, et nad ei ole kaotanud lootust leida raha 52-20minutilise saate tootmiseks.

Omavalitsejad ei plaani keskenduda saadetes üksnes turismile, vaid kavatsevad haarata kõiki regiooni elualasid alates haridusest lõpetades põllumajandusega. Samuti valmiks idee kohaselt kaks Kagu-Eestit tutvustavad videofilmi, üks investeeringute meelitamiseks piirkonda, teine turistidele ülevaate andmiseks.

Kagu-Eesti teleprojektis osalevad Valgamaalt Otepää vald, Tõrva ja Valga linn, Võrumaalt Antsla ja Vastseliina vallad ning Võru linn. Põlvamaalt osalevad Põlva ja Räpina linnad ning Kanepi vald.

TV3 on üks populaarsemaid telekanaleid Eestis, tema vaadatavuse osakaal üldises vanuserühmas 12-74 aastat saavutas oktoobris esmakordselt 20 protsendi piiri.