Idee initsiaator, Otepää vallavanem Aivar Nigol ütles, et piirkonda tutvustava saatesarja esimesed saated võivad eetrisse minna juba tuleva aasta algul. 'Praegu on meil veel kaalumisel, kas saateid hakkab edastama Kanal 2 või TV 3, kuid esimesed kaheksa saadet tahame lasta eetrisse juba jaanuaris,' rääkis Nigol.

Esimeste saadete maksumuseks kujuneb üle 80 000 krooni ning see kaetakse projektis osalevate omavalitsuste vahenditest.

Nigol lisas, et kuigi praegu on koos ainult kaheksa saate raha, ei ole nad kaotanud lootust leida raha 52 20minutilise saate tootmiseks.

Põllumajandusminister Ivari Padar on öelnud, et tema juhitav ministeerium on valmis vajadusel samuti saatesarja toetama.

Omavalitsejad ei plaani keskenduda saadetes üksnes turismile, vaid kavatsevad haarata kõiki regiooni elualasid alates haridusest lõpetades põllumajandusega. Samuti valmiks idee kohaselt kaks Kagu-Eestit tutvustavad videofilmi, üks investeeringute meelitamiseks piirkonda, teine turistidele ülevaate andmiseks.

"Eeskuju on meil Pärnu näol olemas, kuid me soovime haarata saatesarjaga kogu Kagu-Eesti, sest kui inimene tuleb siia puhkama, siis ei piirdu ta vaid Otepää külastamisega," ütles Nigol.