"Jah, ma lugesin seda intervjuud. Kuulge, mis asi see on?! Laar on olnud alati valetaja, aga tundub, et vanaduses läheb asi aina hullemaks," hüüatas Kaja Kallas kommentaariks täna ilmunud Mart Laari intervjuu peale. Laar rääkis intervjuus, kuidas intriigid Eesti Panga nõukogu uute liikmete määramisel on läinud sinnani, et reformierakondlasest poliitik Heiki Kranich helistas nõukogu liikmele Rein Minkale ja käskis Laarile aru pähe panna, sest "muidu tuleb jama".

Kallase arvates keskendutakse aga siin täiesti valele probleemile ning tema ei oska öelda mida või kuidas Kranich täpselt kellegagi kõneles. (Kranichi enda kommentaare saab lugeda SIIT.)

"Asi on ju selles, et Laar lihtsalt tuleb ja valetab! Väide, et meie tahaksime nõukokku kaht liiget ei vasta absoluutselt tõele. Kui nõukogu liikmete määramine algas, oleme igal pool öelnud, et tahame Jaanus Tamkivi asemel Andres Sutti. Oleme öelnud, et Tamkivi on tore inimene, aga Sutil on palju kogemusi. Ja siis ütleb Laar, et Ivari Padar on nõukogus eksperdina! No kuulge, mis jutt see on?! Võrrelge inimeste cv-sid! Või et poliitikuid ei saa määrata. Ta on ikka täitsa hoogu läinud," oli Kallas kuuldavalt ärritunud.

Ta pareeris kõrvale korduvast küsimusest, kas Kranichi selline kõne ei jäta asjaajamisele halba maiku. "Halva maigu jätab see kui panga nõukogu president ei tee oma tööd, kellegi arvamust ei arvesta, valetab otseselt, ütleb, et üks erakond sinna kindlasti ei saa [EKRE-toim.] jne. Eks tal on tunne, et ta on justkui vanajumala selja taga."

"Ja üldsegi," jätkas Kallas, "kui koguaeg süüdistatakse riigikogu kummitempel olemises, siis kuidas seda nüüd võtta kui Laar tuleb, viskab nimekirja lauale ja käsib selle ilma igasuguse aruteluta - isegi oma koduerakonna Isamaaga arutamata - see ära kinnitada? See on ikka viimane ülbus!"