"Selliseid tehaseid ju Eestisse on vaja, kui me mõtleme selle peale, et puitu peaks ikkagi väärindama, mitte seda lihtsalt niisama välja vedama. /.../ Me peaksime leidma kõikvõimalikke võimalusi, kuidas teha nii, et meil on siin suurema lisandväärtusega tooted ja suurema lisandväärtusega teenused," ütles Kallas ERR-ile.

"Minu meelest on oluline ka see, et kui on lepitud kokku mingid reeglid ja ettevõtjad nende reeglite järgi käituvad, siis neid reegleid ka tee peal muutma ei peaks. Ma arvan, et see pole ka õige, mida valitsus praegu teeb, kui ta lihtsalt ettevõtjaid lollitab öeldes, et peatatakse see menetlus," lisas ta.

Kallas rääkis, et ta ei ole kindel, kas seadus eriplaneeringu peatamist üldse võimaldab. Kui eriplaneeringu peatamine tehakse kuidagi seadust eirates, siis on Kallase sõnul sellel kindlasti mõju ka majanduskeskkonnale.

"See, mida mina ootaksin valitsuselt, oleks selge seisukoht. Ka ei on vastus, aga see on vähemalt selge ja arusaadav vastus, mitte mingi hämamine, kus antakse katteta lubadusi nii ettevõtjatele kui ka inimestele," sõnas Kallas.