"Eesti Energia uudised Auvere õlitehase kohta aastatel 2012-2014 jätavad mulje nagu ei olekski tegemist ühe ja sama tehasega: küll on uudis, et kohe töötab, küll uudis, et ei tööta, küll uudis, et tootis esimese barreli, siis jälle, et hoopis nüüd hakkas tööle, siis, et lükkub edasi," märgib Kallas.

"Vägisi meenuvad need ka filmidest tuntud PR-soovitused, kus mingit jama tuleb kindlasti positiivse uudisega katta. Mis jama katate?" tahab Kallas teada.

Ärileht kirjutas eelmisel nädalal, et Eesti Energia eesotsas Sandor Liivega teatas, et on viimaks pärast peaaegu kaheaastast vindumist saanud oma Auvere uue Enefit280 õlitehase "stabiilselt" tööle. Liive määris Twitterisse postitatud foto jaoks isegi põse õliga kokku.

Igatahes oli kolmapäevane Eesti Energia teade ettevõtte mitme nõukogu liikme jaoks väga üllatav. Nimelt oli Sandor Liive alles paar nädalat tagasi, märtsikuu nõukogu koosolekul lubanud, et kõige varem saab tehase korralikult tööle tänavu detsembris või hoopis uue aasta alguses.

Eelmise aasta lõpus tõi Liive aga nõukogusse nimekirja tehast vaevavatest projekteerimisvigadest, mille tõttu pole veel niipea oodata Enefit280 käivitumist.

"See teade oli tõepoolest suur üllatus. Arusaamatu, miks pidi Liive seda positiivset infot märtsis nõukogu eest varjama," imestab Eesti Energia nõukogu liige Märt Vooglaid.

Sandor Liive ei soostunud Ärilehele tehase üleootuste kiiret elustumist selgitama.