Ajakirja Bloomberg Markets koostatud edetabelis hinnati SEB maailma kaheteistkümnendaks ning Euroopa teiseks tugevaimaks pangaks. Võrreldes möödunud aastaga on SEB positsioon Euroopas paranenud ühe koha võrra.

Maailma tugevaimaks pangaks nimetas Bloomberg Hongkongis asuva Hang Sengi panga. Euroopa tugevaimaks nimetati soomlaste OP Financial Group. Tugevaima 20 panga sekka pääsesid Euroopast veel Swedbank Rootsist (13. koht), UBS Šveitsist (16.-17. koht), Handelsbanken Rootsist (19. koht) ja Credit Suisse Group Šveitsist (20. koht).

„On tähelepanuväärne, et Euroopa tugevate pankade esikolmik on pärit Põhjamaadest. Endiselt ebastabiilses majanduskliimas annab see meie eraisikutele ja ettevõtetele kindluse, et pankadel on piisav jõuvaru seismaks silmitsi muutuva maailma võimalike tagasilöökidega," märkis SEB juhatuse esimees Allan Parik.

Maailma tugevaimate pankade väljaselgitamiseks võrdles Bloomberg panku, kelle varad ulatusid vähemalt 100 miljardi dollarini. Panku hinnatakse viies kategoorias: esimese taseme omavahendite ja riskiga kaalutud varade suhe, mitteteenivate laenude osakaal kogu varadest, laenureservid võrreldes mitteteenivate varadega, hoiuste ja laenude suhe ning tootlus. Vaata tugevaimate pankade reastust SIIT.