Gennadi Timtšenko on naftakauplemisfirma Gunvor endine suuromanik ja Eesti Raudtee praeguse juhi Sulev Loo kunagine tööandja. Kolbin oli Gunvori väikeosanik ja kaasosanik mitmes Timtšenko ettevõttes.

Jutt käib kahest Moskvas Arbatil ning ühest Petropavlovski kirikule suunatud vaatega korterist Peterburis.

Doždi käsutuses olevatest kinnisvararegistri väljavõtetest selgub, et 2015. aasta detsembris on nende korterite omandiõigus Gennadi Timtšenkolt ja Pjotr Kolbinilt läinud üle Anna Zatsepilinale, kes on Alina Kabajeva vanaema.

Moskva kahe kõrvuti asuva korteri pind on 601 m2 ning Peterburi korteril 211 m2.

See ei ole viimasel ajal ainus Zatsepilina omandatud elitaarne kinnisvara. Selle aasta märtsis kirjutas Reuters, et Vladimir Putini sõbra Arkadi Rotenbergi äripartner Grigori Bajevski andis või müüs kinnisvara mitmele Vladimir Putiniga seotud naisele.

Reutersi andmetel andis Bajevski eliitkinnisvara Katerina Tihhonovale, keda uudisteagentuur on varem nimetanud Putini noorimaks tütreks, Putini sünnipäevakalendri tarbeks poseerinud tudeng Alissa Hartšovale ning kahele Alina Kabajeva sugulasele- õele Leisan Kabajevale ning vanaemale Anna Zatsepilinale.
Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles toona Reutersile, et käimas on rahvusvaheline meediakampaania Putini mustamiseks.