"Kui kinnisvaraturul on aktiivsus tagasihoidlik, on müügiedu garantiiks hea perspektiiviga asukoht mõistliku hinna eest," põhjendas Uus Maa Kinnisvarabüroo partner Jaanus Laugus."Võrreldes teiste linnaosadega on Kalamaja tehingute arv märkimisväärselt kasvanud. Kui 2010. aasta esimesel poolaastal tehti Kalamaja korteritega maa-ameti andmetel 102 tehingut, siis 2011. aasta sama aja jooksul on tehinguid tehtud juba 138. Üle 30% tehingute mahu kasvu on soosinud soodsana püsinud hinnatase, mis on 1000 euro lähistel ruutmeetri kohta," ütles Uus Maa partner Äripäevale.

Uus-Kalamaja tänaval 2012. aastal valmivaid kortereid müüv AS YIT Ehituse maakler Kati Klaats sõnas, et müük edeneb hästi. "Müün 4-5 korterit kuus. Kui korteril on hea asukoht, siis see läheb kaubaks ja Kalamaja on hea asukoht." Klaats möönis, et ka näiteks Mustamäe korterid lähevad hästi, kuid neid ostavad teistsugused inimesed. "Kalamajja ostab elukoha inimene, kes teab, mida tahab, ja kellel on selleks vajalik finants." 

AaBeC Invest OÜ maakler Uno Lättemägi ütles, et huvi Kalamaja piirkonna vastu on olemas. "Populaarne koht. Alati on olnud. Kuigi hinnad on üles paisutatud. Kui need paika loksuvad, tuleb tehinguid," leidis Lättemägi siiski, et Kalamaja hinnad on praegu pisut kõrged. Lättemäe sõnul küsivad inimesed Kalamaja elupindade eest liiga kõrget hinda. "Tegelikult toimuvad tehingud teiste hindade juures ja pangad tahavad hindamisakti, mis ei pruugi küsitud hinda välja anda. Hinnad on seal piisavalt üleval," pidas ta võimalikuks pigem langust.

Klaatsi arvates on hinnad Kalamajas pigem tõusuteel. "Kalamaja on kogu aeg olnud hinnatud ja näiteks mägedest eelistatum," märkis ta. Sealkandis käib vilgas ehitustegevus. "Renoveeritakse, tühjad krundid ehitatakse täis," lisas Lättemägi.