Uus määrus lihtsustab harrastuskaluritele kalastuskaartide taotlemist. Keskkonnaministeerium on välja töötanud kalastuskaartide taotlemise võimaluse kalanduse infosüsteemis, mille leiab Keskkonnaministeeriumi kodulehelt või internetist aadressil http://kala.envir.ee/. Endiselt on võimalik esitada taotlusi posti teel või viia taotlus vastava maakonna keskkonnateenistusse.

Keskkonnateenistustesse saab kalastuskaartide taotlusi esitada alates 2. jaanuarist. Elektrooniliselt ja posti teel saab taotlusi saata alates 1. jaanuarist 2007.

Määrus kinnitab ka 2007. aasta nakkevõrguga püügiõiguse tasu merel, mis on 100 krooni endise 75 krooni asemel. *Määrus sätestab kalavarude kaitseks piirangud harrastuslikul kalapüügil nakkevõrgu, õngejada, harpuuni ja harpuunpüssi, kuuritsa, liiviga. Määrus reguleerib ka püüki lõheliste jõgedel ja looduskaitsealadel,“ ütles Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome.

Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel on Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahelise kokkuleppe alusel lubatud harrastuslik kalapüük nakkevõrguga üksnes kevadperioodil 1. aprillist kuni 5. maini. *Kompensatsiooniks sügispüügihooaja ärajäämise eest lisati kevadiseks harrastuspüügiks Peipsil, Lämmi- ja Pihkva järvel nii Ida-Virumaale, Jõgevamaale, Tartumaale, Põlvamaale kui ka Piirisaare alalistele elanikele täiendavalt 50 nakkevõrku,“ selgitas Soome.

Eraldi nakkevõrgu ja õngejadaga püügiks on kehtestatud järgmisel aastal piirarv ka Abruka saare ja Vilsandi saare alalistele elanikele.

Määrus jõustub 1. jaanuarist 2007.