EPL Online'i andmetel võib spordiselts Tallinnalt väljakute aluse 5000-ruutmeetrise krundi loovutamise küsida eest üle 20 miljoni krooni, kuna tegemist Viru väljaku järel ühe magusama äripiirkonnaga terves linnas.

"Sadamaala krundid maksavad praegu 2500 krooni ruutmeeter ja Viru väljaku omad 5000 krooni. Vabaduse väljak on Viru väljakust vähem arendatud, aga linnaplaneerimise seisukohalt alati hea piirkond. Tenniseväljakutest üle tee asub Tallinna Panga maja ja teisel nurgal Kawe Plaza," kirjeldas tenniseväljakute ala hinnangu Ober-Haus Hindamisteenuste juhataja Mare Pavelts.

Paveltsi ei soovinud hindamistulemust öelda, kuna spordiselts ei pruugi seda üks ühele arvesse võtta. "Peab teadma ka seda, miks linnal just nüüd seda kohta vaja on," osutas hindaja.

Ka Spordiseltsi Kalev arendusdirektor Avo Anton ei pidanud hindaja ega hinna avaldamist võimalikuks. "Kui oleme Tallinnaga tehingu ära teinud, siis võib sellest juba rääkida. Loodame, et läbirääkimised toimuvad sellel aastal," lausus Anton.

Tallinna abilinnapea Priit Vilba ei olnud tund aega tagasi linnalt küsitavat summat kuulnud. "Kalev lubas, et hindaja otsustatakse kohe-kohe. Aga võibolla ma ka väga hästi ei tea, sest meil tegelevad asjaga ka maa-amet ja elamumajandusamet," sõnas Vilba.

Spordiselts Kalev kolib sügiseks tenniseväljakud südalinna kalmistu kõrvale Herne tänavale, et anda Tallinnale võimalus rajada Vabaduse väljaku juurde Harjumäe naabrusse maa-alune parkla. Selts küsib linnalt maa asemel tenniseväljakute eest raha, sest spordiseltsiga kahasse tenniseväljakuid omav ametiühingute keskliit pole maast huvitatud. Mullu eraldas Tallinn tenniseväljakute kolimiseks juba kaks miljonit krooni, mille selts kulutas aga Kalevi staadioni remondiks.

Andres Alveri, Tiit Trummali ja Veljo Kaasiku käe all valminud Vabaduse väljakut ja seda ümbritseva ala detailplaneering jõuab volikokku kõige varem 8. veebruaril.

Piret Peensoo