Kahe tuntud ettevõtte juhtimine liideti ligi viis aastat tagasi, viimaste aastate jooksul on ühendatud enamik tugiteenuseid. Ühinemine ei puuduta Kalevi ja Felixi tootmistegevust ega tugevaid kaubamärke, mõlemad tehased nii Jüris kui Põltsamaal jätkavad tootmist seniste kaubamärkide ja toodetega.

"Tarbija jaoks ei muutu kahe ettevõtte ühinemisega midagi - Harjumaal asuvas tehases valmistatakse jätkuvalt Kalevi komme ja šokolaadi ning Jõgevamaal Põltsamaa nime kandvaid mahlu ja hoidiseid," selgitas ligi viis aastat nii Kalevit kui Põltsamaa Felixit juhtinud Kaido Kaare.

"Juriidiline ühinemine on loogiline jätk kahe ettevõtte juhtimise ja mitmete tugisüsteemide ühendamisele. Ühiselt saame paljusid protsesse lahendada tõhusamalt kui paralleelselt toimetades," rääkis Kaare.

Täna allkirjastati kahe ettevõtte ühinemisleping ning AS Kalevi ärinimi muutub Orkla Eesti AS-ks. Põltsamaa Felix AS liidetakse Orkla Eesti AS-ga, juriidiline ühinemisprotsess jõuab lõpule äriregistri kinnitusega eelduslikult aprillis.

„Orkla grupi edu põhineb igas riigis kohalikel tugeva ajalooga brändidel, nii jäävad ka Eestis kaubamärgid ja tooted samaks ning tootearendus ja tootmine jätkub samuti siin. Pakendite tagaküljelt leiab edaspidi vaid väikeses kirjas ettevõtte juriidilise nime, midagi muud tavatarbija jaoks ei muutu," selgitas Kaare.

Orkla on Norra päritolu juhtiv toiduainete ja esmatarbekaupade kontsern Põhjamaades ja Balti riikides, valitud turgudel Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Kontserni käive ulatus 2016. aastal 4,2 miljardi euroni, kontsernis töötab kokku rohkem kui 18 000 inimest.