„Kalevi müük Venemaale on lõppenud. Lepingud on üles öeldud. Müüsime Venemaale keskmiselt 3,5-4 miljoni krooni eest kuus, enamus läks Peterburgi. Kuna tegutsesime põhimõttel, et kõigepealt tuleb tellimus ja siis toodame, pole kahjud valmistoodetud või ladudesse seisma jäänud kauba suhtes suured,” ütles Kruuda täna pressikonverentsil.

Kalevi pärastlõunal saadetud teate kohaselt on mitmed AS-i Kalev Chocolate Factory Venemaa jaekettidest koostööpartnerid Kalevit teavitanud otsusest peatada oma kauplustes ettevõtte toodangu müük. Kalevi kogumüügist moodustab Venemaa osa paar protsenti, kogu ekspordist alla kolmandiku.

Sel aastal on Venemaa suunal eksporditud ligi 70 tonni toodangut. Venemaale eksporditakse peamiselt suhkru- ja šokolaadikondiitritooteid.

AS Kalev Chocolate Factory ekspordi müügijuhi Mai Nuudi sõnul on Venemaa osatähtsus Kalevi kogukäibe juures väike, kuid siiski on tegemist olulise eksportturuga. “Venemaa turgu oleme praegu käsitlenud kui kiiresti arenevat suurte võimaluste- ja riskidega turgu, kuhu on võimalik maha müüa vaba tootmisvõimsust. Tänu konkureerivate toodete hinnatasemele ja tollimaksule kasumi teenimise mõttes Venemaa väga atraktiivne turg hetkel ei ole, küll võib ta seda aga olla tulevikus. Teerajamise mõttes on oluline olla seal juba praegu ja areneda koos jaekaubandusega.”
Kalev Chocolate Factory juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul õppis ettevõte 1998. aasta Vene kriisist eeskätt seda, et suuri riske Eesti toiduainetööstus sellel turul võtta ei tohi.

"See strateegia on tänaste sündmuste puhul osutunud õigeks. Me võime täna rääkida potentsiaalselt saamata jäänud müügist, kuid loodame lojaalsetele tarbijatele Balti riikides ja Soomes,” rääkis Kusmin.