Kui peaks selguma, et Kalev on müünud osa kinnistuid alla nende turuhinna, siis ei kahjusta see ainult väikeaktsionäride, vaid kõigi aktsionäride huve,” ütles Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil.

Äsja loodud Investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits kommenteeris, et kui Kalev müüs mõned kinnistud turuhinnast madalamalt, siis tekitati kindlasti teistele aktsionäridele kahju. “Kui kinnistud müüdi odavamalt selleks, et tasuda poliitikutele abi eest Tallinnas Pärnu maanteel asuva hoone rentimisel politseile, on tegemist altkäemaksu andmisega,” ütles Meerits.

Kalevi väikeaktsionär, firma Viikon OÜ juhataja Rein Mirka ütles, et kui kalkulatsioonid paika peavad, tekib küsimus, mis põhjustel Kalev selliseid kingitusi tegi. “Kui tõesti on tehtud kingitusi kellegi omakasu eesmärgil, siis on aktsionäride huve kindlasti kahjustatud. Kui aga kingitused on tehtud Kalevi parema käekäigu nimel tulevikus, peaks aktsionäride huvid olema kaitstud, iseasi, kas see on eetiline või mitte,” lausus aktsionär.

Samas arvas Kalevi väikeaktsionär Toomas Kivimägi, et Kalev oleks Keila-Joa tehingutega kahjustanud aktsionäride huve. Ta lisas, et tegelikult on ju Kalev saanud selle tehinguga 17 miljoni krooni võrra rikkamaks.