Kalev CF tootmisjuhi Mait Nilsoni sõnul häirib veekatkestus Kalev CF tootmistegevust, kuid kuna ettevõttel on ka alternatiivsed võimalused vajaliku vee hankimiseks, suudetakse tootmist jätkata juba täna, teatas ettevõte.

„Suudame tehase töö taastada pärastlõunaks. Meil on olemas ka kuuks ajaks piisav valmistoodangu laovaru, tänu millele suudame täita kõigi tarneklientide vajadused,“ ütles Nilson.

AS Kalev õigusnõuniku Allan Viirma sõnul oli AS-ile Kalev üllatuseks AS-i Elveso jõhker möödavaatamine hea usu põhimõttest ja kehtivast seadusest.“Veekraani kinnikeeramist AS-i Elveso kui meie lepingupartneri poolt näen täiesti pahatahtlikku käitumist ja seda peamiselt kahel põhjusel. Esiteks väitis AS Elveso eile, et juhul, kui AS Kalev ilmutab mingitki initsiatiivi vaidlusküsimuse lahendamiseks, on AS Elveso valmis läbirääkimisteks ja hoiduma veekraani sulgemisest. AS Kalev näitas üles initsiatiivi ja head tahet ning tasus eile enam kui poole AS-i Elveso poolt nimetatud võlgnevusest. Vaatamata sellele jätkab AS Elveso väljapressimisele sarnanevat käitumist ja sulges veekraani.

Teiseks on konkurentsiamet 12. novembril 2008 AS-i Elveso suhtes tehtud otsuses pidanud vajalikuks rõhutada, et veeteenuse osutamise lõpetamist ei saa AS Elveso põhjendada üksnes kliendi poolt tasu mittemaksmisega. Seadusega mittekooskõlas olev teenuse lõpetamine võib kaasa tuua turgu valitseva seisundi kuritarvitamise AS-i Elveso poolt,“ ütles Viirma.

Tema sõnul pöördub AS Kalev lähiajal konkurentsiameti poole, et turgu valitsevat seisundit omava vee-ettevõtja tegevusele hinnang saada. „Kui konkurentsiameti sekkumine ei vii veekraani avamiseni, kaalub AS Kalev võimalust pöörduda kohtusse kohustamaks AS-i Elveso teenuse osutamist jätkama. Kohtusse pöördumise korral peame ilmselt esitama ka hagi alusetu vee sulgemisega tekitatud kahju hüvitamiseks,“ lisas Viirma.