Seoses hooajalise tootmismahu märkimisväärse suurenemisega palkab Kalev 40 paari lisatöökäsi, millest ligi kolmandik tuleb Kalevisse ajutiselt tööle teisest tootmisettevõttest – Sadolin ja Pinotex toodete valmistajana tuntud Akzo Nobel Baltics AS-st, teatas Kalev.

“See on Eesti turul suhteliselt unikaalne nähtus – sellises mahus koostööd teise tootjaga, kellel erinevalt Kalevist on praegu madalhooaeg, teeme esimest korda. Üldise tööjõupuuduse foonil on väga positiivne, kui ettevõtted on nõus tegema koostööd ja tööjõudu jagama, kasutades ära erinevate valdkondade kõrg- ja madalhooaja sattumist erinevatele perioodidele.” lausus AS Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare. Vastavalt koostöölepingule jõudis värvitehasest kõrghooajaks Kalevisse tööle 12 inimest.

Lisaks on ettevõttes ajutise tööjõuna abiks kümmekond inimest, kes käivad juba aastaid Kalevis hooajatööl. Nende seas on ka Kalevi endiseid pikaajalisi, nüüdseks pensionil olevaid töötajaid. “Tänuväärseks tööjõuks on kindlasti ka pensionipõlve pidavad endised töötajad, kes on valmis kaheks-kolmeks kuuks oma kunagise tööandja juurde ametisse naasma,” lisas Kaido Kaare.

Kalevi 2015. aasta jõulutoodete valikus on 43 pühadetoodet, mida on 10 võrra rohkem kui eelmisel aastal. “Käesoleva aasta jõuludeks on välja töötatud mitmeid täiesti uusi maitseid – kokku 13 erinevat nimetust. Lisaks sellele pakume ka hulga uusi pakendiformaate ja uuendatud tooteid,” teatas Kaido Kaare.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik ehk umbes 88% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa.