Orkla Group on Norra konglomeraat, mis tegutseb nii Skandinaavias, Ida-Euroooas, Aasias kui ka USA-s. Orkla kontserni kuuluvad erinevad ettevõtted valmistavad nii toidu-kui esmatarbekaupu, alumiiniumkonstruktsioone kui ka värvi-ja pulberlakke. Samuti tegeleb kontsern taastuvenergia tootmise, erinevatesse valdkondadesse investeerimise ja kinnisvaraga. Kontsernil on üle maailma üle 30 000 töötaja.

Ettevõtte möödunud aasta käive oli 107 miljardit Eesti krooni ja kasumit kogunes mullu 5,1 miljardit Eesti krooni.

Orkla ajalugu ulatub tagasi 1654. aastasse, kui ettevõtte eelkäija alustas püriidi ja vase kaevandamisega. Kaevandustegevuse ja metallitöötlusega jätkas firma kuni 1980-ndate aastateni ja püsis seni ka võrdlemisi väikeste ettevõtete kategoorias. Orkla arenes hiigelkontserniks viimase 15-20 aasta jooksul ja praeguseks on ettevõte laiendanud oma tegevuslasid alates orgaanilise keemia valdkonna toodetest kui tarbekaupade ja meediani.

Viimasel paaril aastakümnel keskendus firma esmatarbekaupade tootmise alase tegevuse laiendamisele, kontsernile kuulub kümneid tütarettevõtteid nii Euroopas kui Aasias. 90-ndatel laienes Orkla kontsern tütarettevõtte Baltic Beverages Holdingu abil kiiresti Venemaale, Ukrainasse, Poolasse, Tšehhi, Ungarisse ja Rumeeniasse.

Orkla Brandsi alla kuulub muuhulgas ka näiteks Orkla Foods Nordic, mis omab toidu-ja joogikaupu tootvaid firmasid Põhjamaades ja Baltikumis. Soomes kuuluvad neile näiteks Felix Abba ja Panda, Lätis Spilva ning Eestis Põltsamaa Felix.

1997. aastal ostis Orkla osaluse Norra õlletööstuses Pripps, mis viis mitmete ühinemiste ja ülesostmiste kaudu selleni, et Orkla kontsern kontrollib 40 protsenti maailma suuruselt neljandast õlletootjast Carlsberg Breweries.

Kontsern on olnud huvitaud ka meediast - Orkla Media nimeline tütarettevõte oli 2000-aastate keskel Norras suuruselt kolmas meediaettevõte omades mitmeid ajalehti ja tele-ning raadiojaamu. Orkla meediaettevõte laienes ka Baltikumi, vahepeal kuulus neile Poola suurim ajaleht ja üks suurimaid Leedu ajalehti. Samuti omandas Orkla Taani suurima meediafirma Det Berlingske Officin. 2006. aastal firma loobus meediast ja müüs kõik selle valdkonna osalused maha.